2014. febr. 26.

2014. febr. 25.

Spirit Bliss - A múlt árnyai

A Nap fénye elhalványult,
a Földre örök sötétség borult,
a korábban mítosznak hitt démonok pedig előbújtak rejtekhelyeikről.
Minden vámpírok atyja, Véreskezű Casimir irányításával a vérszívók átvették az uralmat a világunk felett. Az emberek többségére azonnali halál várt, akik életben maradtak, azok vagy a vámpírokat szolgálják, vagy űzött vadként élnek a csatornákban. Az emberi lázadók vezetője őrült tervet eszelt ki. Hogy megmentse a világot, hosszú évek munkája során feltalált egy időgépet. A küldetés célja: visszautazni a középkorba, felkutatni Véreskezű Casimirt, mielőtt vámpírrá változott volna, és még emberként végezni vele. A végzetnek köszönhetően Katherine Glanville lesz a szerencsétlen kiválasztott. Visszaküldik őt a múltba, ahol férfiruhája és furcsa viselkedése miatt azonnal el is könyvelik boszorkánynak. Csak a véletlenen múlik, hogy megmenekül végül, mivel összekeverik Casimir úrfi sosem látott unokahúgával, Roderica Galahaddel. A feladat végrehajtása innentől egyszerűnek tűnik, csak kettesben kell maradnia a férfival, hogy egy óvatlan pillanatban megölhesse. De mi van, ha az emberi Casimir kedves, önfeláldozó és jó lélek? Ha a valódi gonosz egy az egyházon belül működő szekta, a Vérző Rózsa Rend? Vagy ez csak a látszat? Katherine-nek rá kell jönnie, hogy egy ember életét elvenni még a jövő ismeretében sem olyan egyszerű, mint azt gondolta…Izgalom, fordulatok, titkok és szerelem… A démon érintése téged is megborzongat!

Alapjába véve a tartalom alapján nem tudom miért, de nem tűnt szimpinek a könyv, de gondoltam teszek egy próbát, amúgy is kedvelem a vastagabb könyveket, még ha a vámpírok már kezdenek unalmassá is válni. Szerintem az első kétszáz oldal eléggé unalmasra sikerült, pláne, hogy rögtön a múltban találja magát a főszereplő csajszi, Katherine, nem tudjuk meg, hogy is került oda, mi is vagy hogy eszik vagy isszák, de a múltbeli visszaemlékezésekből az idő során természetesen kiderül. Aztán mikor úgy tényleg beindulnak az események, illetve mikor a lányt beavatják a vámpírok dolgába, kezd nagyon nagyon jó lenni a sztori. Katet kétségek kezdik gyötörni, hogy talán a jövőből, ahonnan jött hazugságokkal áltatták, hogy a vámpírok nem is azok, akiknek őket gondolták. Eközben megismerkedik Keithszel és jegyesével Perlinbal, akiben barátra lel, de a lány nem várt titkokat őriz, amik az életébe kerülhetnek, ha lebukik. Illetve felbukkan Katherine egyik régi barátja a csatornákból, Payton, aki ugyan eléggé morgolódó, nagyhangú és önfejű, de az egyetlen célja, hogy ha burkoltan is, de védelmezze a lányt és segítsen neki, de rengeteget veszekednek, aztán kezdenek csökkenni a vitáig, végül hősnőnk rájön, hogy a fiú eléggé fontos neki tulajdonképpen. És talán finoman fogalmaztam. Nő a lebukási veszélyük, hogy kiderül, mi is a céluk, ami idő során meg is történik persze, de olyanok történnek, amire Katherine soha nem számítana. Aztán a srácot elrabolják és főszereplőnk választás elé kerül:vagy Payton hal meg, vagy Casimir, akit amúgy is meg kellett volna ölnie, de a lány képtelen rá. Végül kieszelnek a vámpírokkal egy tervet, hogy Casimirt teszthalál alá vetik, de nemvárt dolgok következnek. Időközben színt vall az igazi ellenség, nemvárt szövetségesek történnek és egy Katherine számára nagyon fontos személy, Hale is előkerül, de a lánynak csalódnia kell benne, és olyan dolgok derülnek ki a srácról, hogy fú. És elég sokan meg is halnak a történet során. Nagyon szépen ki vannak dolgozva szerintem a romantikus jelenetek illetve mikor harcolnak valakivel, tehát sose lesz unalmas, mert más könyvekben amúgy ezek a részek sokszor uncsivá válnak.  Az utolsó száz oldal valami brutál izgalmas volt, nem győztem olvasni, hogy ilyen nincs, hogy valami ennyire jót és fordulatosat sikerül összehoznia egy írónőnek, de mégis. Durva titkok derülnek ki egyes szereplőkről, amik megváltoztatják Katherine nézőpontját az emberek és a világ felé, egyébként ő maga is egyre belevalóbb lesz. És a vége..mindig a legjobb részeknél marad abba :/ De a lényeg, hogy kudarcot vallanak. Van még két másik kötet, azokról is nagyon nagyon nagyon jót hallottam, mármint a harmadik előkészületben. Olvassátok, tényleg szuper! És természetesen a karakterekről való elképzeléseim:
 

2014. febr. 19.

Harry alukál :33

Láttatok már ennél aranyosabbat drágák? :3


 

5 sorozat, amit szeretek II

 Linkeket nem raknék, ha valakit érdekel egy sorozat jobban, maga is utána néz úgyis, illetve egyből megtalálja, hol lehet online nézni.

 Odaát (Supernatural)
Csak véletlenül ismertem meg a sorozatot, mikor az RTL-t néztem és nem volt kedvem még lefeküdni. Rögtön tudtam, hogy tetszeni fog, mer ugye ilyen horroros, ami nekem nagy kedvencem D mondjuk a harmadik évadból láttam részt, ezért elkezdtem nézni online is az elejétől:) bár jó lassan haladtam vele xd Néha nagyon húzzák a sztorit meg mindig ugyanazok a karakterek minden évadban, de nagyon érdekes dolgokat ki tudnak találni benne. Team Dean :3

Szulejmán (Muhtesem Yüzyil)
Eléggé közkedvelt a sorozat szerintem, bár mostanság nem nézem olyan nagy lelkesedéssel talán, mint az elején, inkább csak afféle unaloműzés gyanánt. Sok szimpi és sok nagyon nem szimpi karakter van benne és sosem úgy történnek a dolgok, ahogyan én akarom! És annyira szép hajuk/ruhájuk/ékszereik vannak a lányoknak :3 Bár Hürremet egyre jobban utálom. Mondjuk én mindenkit megértek bizonyos szinten, elvégre a féltékenység jogos emberi tulajdonság, kivéve azt az Izabellát vagy kit, na őt rühellem.

Teen Wolf
Na meg kell hagyni, ebben a sorozatban szerintem rengeteg hasonló és unalmas (hasonlóan unalmas karakter) van, alig van, aki egyedi és szerethető xd. Persze ez is csak egy vélemény. A sztori viszont szerintem nagyon ott van, még ha a színészi játék nem is a legprofibb benne, de izgalmas, érdekes és mindig várja az ember az új részt :). És izmosak a pasik. Akik sokat rohangálnak félmeztelenül. Az én kedvencem Lydia :D

Amerikai Horror Sztori (American Horror Story)
Ez egy csöppet másféle sorozat, mint az eddigiek, ugyanis három, elég rövid évadból áll, amik teljesen különböznek egymástól, maximum egy-két színész és persze a horror téma stimmel mindenhol. Az első a halálon túli élethez kötődik, a második témája az őrület, a harmadik pedig inkább az a bizonyos gonosz, nem helyénvaló, nem elfogadott szerelem, bár ezt én még nem láttam, de tervezem. Kedvencem az első rész, mert nekem mindig nagyon tetszettek, mikor valaki mondjuk meghal és mégis visszatér, a régi ismerősei meg csak néznek :D Amúgy nagyon precíz és alapos sorozat szerintem:)

Big Time Rush
Szerintem őket tuti ismeri a fél világ. A sorozatuk nagyon aranyos, vicces és a srácok személyiségét,elszántságát mutatja be, hogy hogyan is jutottak a csúcsra, milyen nehézségeik akadtak, de azért szerintem nem teljes mértékben. Inkább azt próbálják elhitetni, hogy ők más, mint a többi banda, mert megküzdöttek a sikerért nem csak úgy alájuk adták a dolgokat stb. Ahhoz képest itt ez a sorozat meg a promóció...Nekem Logan a kedvencem :)

2014. febr. 18.

10 horrofilm, amit szeretek

Kegyetlen Titkok (Sorrity Row) Elég sokan lehúzzák a filmet, pedig nekem tetszik. Akörül láttam először, mikor úgy igazából megkedveltem a horrorosabb műfajokat. A szereplőgárda szerintem irtó szimpatikus, végre nem középkorú ilyen olyan pasasok vannak egy filmben, hanem fiatal tinédzserek, akik valószínűleg túl éretlenek és gondatlanak, ami addig vezet, hogy végzetes dolgot művelnek. Egy heccnek indult csíny során megölik az egyik barátnőjüket, Megant, majd bedobják a holttestét egy mély kútba, a semmi közepén. A diplomaosztás idején azonban mind az öt lány üzenetet kap a mobiljára: egy képet, ami emlékezteti őket arra, hogy mit tettek, illetve arra, hogy nincs menekvés. A titokzatos gyilkos szörnyű bosszút áll, fel-felbolygatva elhunyt barátnőjük emlékét. Nem igazán tudom, mit írhatnék, hogy felkeltsem az érdeklődéseteket, de tényleg izgalmas film.

Ezt éld túl! (Stay Alive) Egyik nagy kedvenc filmem, mert szerintem irtó ötletes a sztori és nagyon élvezhető a cselekmény. A történet közepén egy titokzatos új videojáték áll, amit a főszereplők tesztelnek. Váratlan halálesetek történnek pár ismerősükkel, akik pontosan ugyanúgy haltak meg, ahogy magában a PC játékban is, bármilyen lehetetlennek tűnjön. És az a bizonyos játék amúgy nagyon király :) A karakterek szintén szuper színészek, többé kevésbé elég ismertek és szimpatikusak is, nem mellesleg végre nem halt meg a kedvenc karakterem sem. Nem annyira nagyon horroros szerintem, de tök izgis.

Végső Állomás 1-5 (Final Destination) Kissé beteg elmére vallanak a titokzatos, képtelen és sokszor brutális halálok, mégis fantasztikusan felépített filmek, bér az alapsztori valóban nagyon unalmassá válik egy idő után, de azért nézhető. Inkább azért szereti az ember, mert valahogy sejtjük, hogy vagy ő vagy ő most nemsokára meghal valamilyen képtelennek tűnő láncreakcióban. Végig tűkön lehet ülni mind az öt rész során, de leginkább a harmadik és az ötödik a legparásabb. A harmadikat láttam legelőször, egy kedves barátom ajánlotta, hogy nézzem meg, mert tök durva és tényleg, nekem nagyon bejött.

Viasztestek (House of Wax) Szintén nagyon igényes filmnek mondható, amely precíz és a cselekménye is izgalmas, valamint nagyon tetszik ez a fajta megoldás, amilyet még más filmben nem láttunk, mármint ami köré a sztori témája úgy épül és ahogy meghalnak a szereplők. Akik amúgy híresebb színészek közül vannak beválogatva és majdnem mind igazán szimpatikusak is. Nem eszetlenül megy az öldöklés, mégis rémisztő halálesetek is vannak, valamint a kedvenc karakterem is jól otthagyta benne a fogát, de nem mondom el, ki is lenne az. Szintén egy barátom ajánlotta és kapóra jött mikor épp vetítették a TV-ben.

A mosolygós gyilkos (Smiley) Hát az alak, aki a történet közepén áll mármint a gyilkos, akiről el van nevezve a horror, szerintem irtó ijesztő, ha valaha ilyet látnék tuti szörnyethalnék ijedtemben. Utálom a mosolygó, tébolyult gyilkosokat, pláne, ha öltéssel van bevarrva a szeme és az ajkai, mint egy véres és ijesztő smiley.  Az ijesztő hangeffektekről meg szerintem ne is beszéljünk, meg a furcsa gyilkossági módszerről. Egyik legparázósabb film szerintem. Egyesek szerint cuki, de szerintem kurvára nem.

Halálos kitérő 1-5 (Wrong Turn) Talán a szintén beteg elméjű rendezők közé tartozik az alkotója, aki nem ismer olyat, ami száméra gusztustalan vagy ijesztő lenne, ezért mindenfélét belerak a filmekbe. Egy csapat eltévedt fiatal áll általában a filmek középpontjában, akik valahol egy erdős részen a dzsungelnek lehetnek. A levelek mélyén azonban él egy nagy törzs, klán, vagy nevezzük bárminek, amik iszonyat de iszonyat rondák és több évtizede azt a "hobbyt" űzik, hogy eltévedt turistákat kapnak el, szednek cafatokra, belső szerveikre és felhasznosítják illetve megeszik őket. Nem éppen normális, viszont izgalmas szokott lenni.

Köpök a sírodra 1-2 (I Spit on Your Grave) Talán ez sem éppen normális elmére utal, ugyanis a filmek közép pontjában egyértelműen a brutalitás és az erőszakosság áll, illetve a véres, értelmetlen bosszú, de csak hogy izgalmas legyen, ez is kellett bele. Mindkét rész nagyjából tök ugyanarról szól, csak a szereplők meg a helyszín kicsit mások. Van egy szép, fiatal lány, aki talán kissé magányos és valami úton módon a közelébe kerül egy fura elméjű fazonnal, aki meg akarja erőszakolni a nőcit, de az mikor ellenáll és nehezen bír vele, végül jönnek a haverok is és sokszorosan megverik, megalázzák majd mikor halottnak hiszik vagy eltűnik, nem foglalkoznak vele többet, mondván, nem tudódik ki a dolog. A csajszi azonban újra erőre kap, mint soha és nagyon durva módon bosszút áll, hasonló módokon,a hogy őt bántották a férfiak. Csak tényleg horror kedvelőnek ajánlom.

A fekete ruhás nő (The Woman in Black) Arthur Kipps, a fiatal londoni ügyvéd felesége négy éve halt meg, azóta is képtelen feldolgozni az elvesztését. Új megbízatása a távoli kis faluba, Crythin Giffordba szólítja, ahol egy asszony hagyatéki ügyet kell elrendeznie. Kipps kénytelen nevelőnőre bízni a kisfiát, és elutazik a lápvidékre. A helyiek elutasítón fogadják, egyedül csak a jómódú földbirtokos, Sam Daily viselkedik barátságosan. Kipps beköltözik a néhai ügyfél házába, hogy nyugodtan dolgozhasson. Hamarosan kiderül, hogy az ódon lakhely sötét, kísérteties titkot rejt. Szerintem igazán hátborzongató, ijesztő és saját stílussal rendelkező igényes fimre sikeredett, remek színészi játékkal, apró dolgoktól is tökre be lehet rezelni, amit  a mű remekül bizonyít.

Az utolsó ház balra (The last House on the Left) Szintén egy ismerősöm ajánlotta a filmet és többen mondták, hogy elég klassz kis horrorfilm és valóban az. Izgalmas a cselekmény és a karakterek is elég szerethetőek, főleg a szőke csajszi volt szimpi. Izgalmas és egyben brutális thriller. Aznap este, hogy megérkeznek az elhagyatott helyen fekvő tóparti házba, Marit és barátait elrabolja egy szökött rab és a bandája. Az ezt követő borzalmak után a rémült és sorsára hagyott Mari egyetlen reménye, hogy vissza tud jutni a szüleihez, Johnhoz és Emmához. Balszerencséjére azonban támadói véletlenül pont azon a helyen kérnek szállást, ahol a lány biztonságban lehetne. Amikor a családja értesül a tragédiáról, gondoskodnak arról, hogy megbánják a napot, amikor betértek balra az utolsó házba.

Vészjósló (Sinister) Szintén egy barátnőm ajánlotta a filmet aki szerint eléggé ijesztő volt és még erről is álmodott vagy mi xd A filmben Ethan Hawke egy írót alakít, aki valódi bűnesetek alapján veti papírra a regényeit, és egy nap, nyugtalanító tartalmú filmekkel teli dobozra bukkan. Ezzel olyan természetfeletti események sora veszi kezdetét, amelyek rémálommá változtatják a szerző és családja életét. Nem akarok sokat elárulni, mert akkor nem lesz izgalmas, de vérből, rémisztő dolgokból és feszültségből egyik pillanatban sincsen hiány. Habár azért nem éppen a legeslegjobb film, ha értitek, de nem rossz.

Két régebbi rajzom

Hát ezek se mostaniak..xd de aranyosnak találtam őket :)(katt a nagyobb méretért)



Magyar netcelebek

Kaptam e-mailbe egy kérést, hogy rakhatnék ki egy ilyen bejegyzést is, mert az illető szeretne képben lenni, vagy mi és én úgyis jól ismerem az internetes személyeket. Hát a magyarokkal nem vagyok tisztában és nem is ismerek mindenkit, sokakat csak pletykából, de talán a leghíresebbek...Véleményt nem írnék már csak ezért se, bár van, akit személyesen is ismerek. Most ennyi jutott eszembe de majd bővítem.


Jade Handkammer
Ask. fm
Facebook
Tumblr







Német Vanessa
Ask. fm
Facebook
Instagram







Tomai Evelin
Ask. fm
Facebook
Instagram
Tumblr






Toók Dóra
Ask. fm
Facebook
Instagram







Pintér Natália
Ask. fm
Facebook
Instagram







Tóth Glória
Ask. fm
Facebook








Kiss Merci
Ask. fm
Instagram
Tumblr







Varga Ricsi
Ask fm
Facebook 








 Nagy Norman
Ask. fm
Facebook








Székely Ádám
Ask. fm
Facebook
Instagram
Tumblr






Kiss Sándor
Ask. fm
Facebook
Instagram







 Zelei Edina
Ask. fm
Facebook

Dósa Fanny
Ask. fm
Facebook