2014. jan. 25.

Kedvenc állatos filmjeim


 SPOILER!A leírt sztorikban néhol részletesen jelenik meg a tratalom.

Lassie hazatér 
Tartalom:A történet hőse Lassie, a gyönyörű skót juhászkutya, aki elkerül a családjától és az otthonától, mivel gazdái így döntenek. Ám a kutyus úgy dönt, ezt inkább meg sem hallotta, minthogy beletörődjön, így nagy nehezen elszökik új gazdájától többedszerre is, vissza az eredeti tulajdonosához. Igen ám, de távol kerül eredeti tartójaitól, sok-sok kilométerrel arrébb. Lassie mégis elindul, talán maga sem tudja merre és hova, csak az ösztönei vezérlik, hol jól, hol rosszul De néha nagyon félelmetes és veszedelmes akadályokkal kerül szembe, amikbe kis híján bele is hal. Többször elfogják vagy súlyosan megsérül, de végül a hűsége mégis felülkerekedik és csodával határos módon visszajut eredeti családjához. 

Kutyahideg
Tartalom:Jerry (akit Paul Walker játszik) egy tudóscsoport túravezetője az Antarktiszon, nyolc szánhúzó kutyájával a legkeményebb hidegben is teljesítik a küldetést. A kutyusok sokszor bizonyították már hűségüket és húzták ki a sarki kutatókat a csávából vagy épp a halál kapujából. Ám amikor az évszázad vihara közeledik, evakuálják a bázist. Abban a hitben, hogy a kutyákért 3 óra múlva visszajönnek, Jerry kiköti a nyolc ebet. A visszatérést azonban a vihar meghiúsítja, valamint beköszönt a téli évszak is, ezért lehetetlen visszamenni. Jerry képtelen beletörődni a helyzetbe, és minden követ megmozgat, hogy visszamehessen, ami végül nagy nehezen sikerül is. Eközben a szánhúzó kutyusok az életükért küzdenek:ha nem szabadulnak ki a láncokból, amivel megkötötték őket, éhen halak és megfagynak.

Fránya macska
Tartalom:Egy Massachussetts-i kisvárosban két ostoba gengszter elrabol egy vétlen lányt, akit összetévesztenek egy eladósodott üzletember feleségével. D.C., a kóbor macska egyik kalandozása közepette bebújik a rejtekhelyre, ahol a lányt fogva tartják. Magához édesgeti a cicát és nyakába akasztja karóráját, amelynek szíjába segítségkérő üzenetet karcol. Patti véletlenül megtalálja az órát és az üzenetet a cica nyakában. Segítséget kér egy FBI ügynöktől, aki elhiszi történetét, és együtt nyomoznak tovább a kilenc életű különleges ügynök, D.C. tapogatózása segítségével.
Marley meg én 
Tartalom:Egy fiatal amerikai pár kutyát szeretne, hosszas gondolkozás után egy labrador retrieverre esett a választásuk. Marley egy telhetetlenül falánk, szófogadatlan, hiperaktív kutya lett, akivel az élet egy fedél alatt nem éppen könnyű. Mindent lever, mindent megrág, széttép, tönkretesz. Amikor a fiataloknak kisbabájuk születik kiderül, hogy milyen nehéz „a világ legrosszabb kutyájával” és egy kisbabával élni egy kis házban. Amikor már a következő két baba is világra jön, egyre gyakrabban gondolkoznak azon, hogy meg kellene válniuk a mindent leverő és szétszaggató kutyától, de nem viszi rá őket a lélek. Utóbb, amikor anyagilag már jobban állnak, egy nagyobb, medencés házba költöznek, ahol sokkal jobban elférnek. Később onnan is elköltöznek északra, egy erdőben álló régi házba. Gyorsan telnek az évek, a gyermekek megnőnek és Marley megöregszik. Egy nap a túl falánk evéstől gyomorcsavarodást kap. Az orvos megmenti az életét, de figyelmezteti őket, a következő esetleg el fogja vinni. Pár hónap múlva ismét bekövetkezik a baj. Marley a falánk evéstől újra megbetegszik, egyre rosszabbul van, majd elmegy az erdőbe meghalni. A gazdája megtalálja és rögtön orvoshoz viszi, de a kezelés ellenére a kutya nem lesz jobban, végül az állatorvos kénytelen elaltatni. Halálakor döbbennek rá, hogy „a világ legrosszabb kutyája” valójában egy csodálatos társ volt.
Hachi, a leghűségesebb barát
Egyik nap az ingázó Wilson professzor gazdátlan kutyakölyköt talál a vasútállomáson. Megsajnálja, és hazaviszi az állatot. A felesége, Cate nem örül neki, de végül megenyhül, és megengedi, hogy a japán akita kutyus náluk maradjon. A kutya és a professzor között szoros barátság alakul ki. Hachi minden nap elkíséri őt a vonathoz, este pedig kimegy elé az állomásra. Így megy ez egészen addig, míg egyszer nem érkezik meg a gazdi:életét vesztette, egy előadása alatt szívrohamban elhunyt. A kutyus azonban élete végéig, egészen 9 évig hűségesen várta a professzort, minden nap megjelent az állomáson reggel és délután is. Igaz történet alapján. A kutyusnak a valóságban szobrot is állítottak.